Bio

gil.jpg

Het leven doet me geregeld een nieuwe weg inslaan. Terugkijkend is het boeiend te overschouwen hoe de ene beweging onmiskenbaar volgde uit de rimpeling die de andere veroorzaakte.

In 1994 studeerde ik af aan de KULeuven als licentiate in de Germaanse Talen. Die studie bracht me een grote liefde voor taal, filosofie en literatuur. Drie jaar later behaalde ik een meestertitel in de Dramatische Kunsten aan de Toneelacademie van Maastricht, en werd professioneel theaterregisseur. Het theater leerde me over moed, kwetsbaarheid en overgave aan het moment. Over de flow en verbondenheid die ontstaat wanneer veiligheid en vertrouwen aan de basis liggen van een gezamenlijk creatieproces. Hieruit groeide spontaan het verlangen om op een nog diepere manier individuen en groepen te begeleiden naar persoonlijke transformatie.

Dus schreef ik me in op de universiteit Antwerpen als vrije student in de Psychologie, en vulde die studie aan met een 4-jarige opleiding ‘Integrale multi-dimensionele Psychologie’ te Mechelen. Die legde de basis voor mijn zelfstandige psychotherapeutische praktijk die in 2007 het licht zag. 

Met de jaren vulde mijn ‘ervaringsrugzak’ zich met opleidingen die zowel m'n analytische geest voedden alsook mijn lichaamsbewustzijn verhoogden. Er volgden opleidingen in  (o.m.) systemisch opstellingenwerk (Johannes Schmidt), Voice-Dialogue (Marijke Leys), creatieve psychotherapie (Educatieve Academie Berchem), mindfulness en meditatie (Wil Wauters), body psychotherapy (Asaf Rolef Ben-Shahar) en lichaamsgerichte bewegingsmeditatie (Movement Medicine).

Ondertussen dienden zich opdrachten aan om me te ontwikkelen als communicatie- en sprekerscoach in bedrijven en organisaties. Mettertijd co-creëerde ik opleidingen rond respectvol feedback geven en authentiek leiding geven. In 2014 wordt hieruit 'Echte Leiders Dansen' geboren, een coachingspraktijk voor transformationeel leiderschap.

In mijn praktijk richt ik me ondertussen volledig op leidinggevenden, coaches en ondernemers. Ik voel me diep betrokken bij hun moedige zoektocht om nieuwe, duurzame waarden te implementeren en de botsing die dat veroorzaakt met oude structuren en vastgeroeste (denk)patronen. Het stimuleert me om actief mee te denken over wat er nodig is om een cultuur van onderling vertrouwen en veiligheid te installeren. Steeds vaker word ik uitgenodigd om m'n inzichten en expertise hierover te delen tijdens lezingen. Tijdens deze keynotes wil ik meer dan het louter overbrengen van kennis. Ik wil toehoorders aan den lijve laten ondervinden hoe ze mee(r) dienstbaar kunnen zijn aan een grotere shift die wereldwijd voelbaar wordt. Een transitie naar een samenleving waarin het klassieke groei- en resultaatsdenken in balans wordt gebracht met het samenwerken vanuit vertrouwen en diepe verbondenheid.

uitgebreide cv

 

 

 

 

Getuigenis

Gil is so 'in the moment' that everyone is hanging on her every word, even when she is not speaking

Kristin Verellen
Lees meer ...